I dag tok Tina meg med på Molvik Grafisk sitt trykkeri i Hardangerveien, for å vise hvor Alf Gundersen får trykket flere av sine saker og prosjekter. Vi ble møtt av en hyggelig mann, nemlig prosjektleder Ørjan Jacobsen, som tok oss med på en omvisning i trykkeriet. I det stilfulle møterommet ble vi fortalt at Molvik siden 1908 har utviklet seg til å bli en stor aktør i Bergensregionen.

 

Molvik Grafisk har i dag omkring to tusen kunder, som blant annet er oss, kjente dagligvarekjeder, restauranter, banker og meglere. I Bergen er de faktisk størst på eiendomsprospekter, noe vi har god kjennskap til da vi jobber tett sammen med blant annet Kaland & Partners. Jeg lærte at en trykkjobb ikke er en liten og enkel jobb, tvert i mot. Den krever god og nøyaktig planlegging, grafisk arbeid, og ikke minst arbeidere og maskiner som utfører en presis og effektiv jobb. Det er ingen tvil om at arbeiderne på Molvik er svært stolte av sine avanserte maskiner og sin kompetanse innen området. 

Papir er ikke bare papir. Jeg ble fascinert av hvor mye man kan gjøre med et stykke ark, som for eksempel å prege det eller legge folietrykk på det. Et produkt for Kaland & Partners hadde en overflate som minnet om perler. Jeg så brosjyrer med marmorprint, som minnet meg om stuebordet mitt hjemme. Noen magasiner hadde glattere overflater enn rent glass, mens andre produkter hadde gull og sølv “gravert” inn i seg. Hvem hadde trodd papir kunne være så kult?