Du er i ferd med å lansere ditt nye WordPress-nettsted. Men har du tenkt på alt?

Leveranse av nettsider skiller seg fra tradisjonelle leveranser (f.eks brosjyrer og avisannonser), ved at en nettside egentlig aldri kan regnes som «ferdig», fordi den hele tiden ruller og går. Sammenlign gjerne med en bil; denne leveres flunka ny fra fabrikk, men du må stadig fylle drivstoff, etter en stund må du skifte olje, og gjennom hele bilens levetid bør den gjennomgå årlig service. Dette er med på å forlenge bilens levetid og opprettholde sikkerheten. Noen ganger må deler skiftes ut på grunn av slitasje, og til slutt må hele bilen på skraphaugen og byttes til en ny og bedre modell. Akkurat slik er det for nettsider også!

Det er noen viktige ting du bør gjøre for å være sikker på at hjemmesiden din er finpusset og klar for både besøkende og søkemotorer. Her er noen gode tips:

Sjekkliste for utrulling

  • Sørge for at siden er synlig og få en god rangering av ulike søkemotorer som Google
  • Sette opp verktøy som f.eks.
  • Google Tag Manager – som lar deg legge til og endre ‘tags’ (kodesnutter fra f.eks. Google Analytics og Facebook) uten å måtte endre kildekode
  • Google Analytics – som gir deg oversikt over trafikk på sidene
  • Google Search Console – hjelper deg med søkemotoroptimalisering (SEO)
  • Forbedre brukeropplevelsen ved å redusere lastetid av sidene
  • Sette opp rutiner for sikkerhetskopiering
  • Sikre nettstedet

Regelmessig vedlikehold

For å holde på interessen fra brukerne og synligheten i søk, er det viktig å sørge for at innhold og funksjonalitet blir vedlikeholdt:

Oppdatere innholdet

Dette er ikke bare viktig for å holde nettstedet relevant og interessant, men også for å unngå reduksjon av søkemotorrangering
Administrere kommentarer (hvis aktivert)
Manuelle programoppdateringer
Sikkerhetsoppdateringer er automatisert som standard, men med tanke på risikoen for at noe går galt kan det være ønskelig å ta hånd om programoppdateringer manuelt. Ikke glem å ta en fullstendig sikkerhetskopi i forkant!

Dersom du har et statisk nettsted er den minimale vedlikeholdsfrekvensen én gang i måneden. Du blir kanskje nødt til å gjøre dette oftere like etter store oppdateringer.

Hos Alf Gundersen kan vi hjelpe deg med alt sammen. Vi tilbyr ulike pakkeløsninger for drift og vedlikehold, slik at du slipper å bekymre deg for nedetid eller lignende. Gode rutiner for drift og vedlikehold av nettstedet er minst like viktige som det visuelle inntrykket, og kan gjøre oppgaven vanskelig å håndtere alene. Derfor kan det være både betryggende og kostnadseffektivt for deg og din bedrift å tas hånd om av en støttespiller som oss.

Les gjerne vår enkle innføring i Top Tasks her.